tiistai 6. toukokuuta 2008

Nuorten Pietarsaari

6.5.2008 nähtiin paikallistv:llä ensimmäinen osa uutta Cafe Display - keskusteluohjelmaa. Nuorten maailmasta Pietarsaaressa keskustelivat yhdessä Ville Mäkipellon kanssa Ville Verkkapuro, Vellu Surma-aho, Håkan Bränn ja Ida Stenman. Illassa nähtiin musiikkivieraana Johannes & Eva Ahlvik.

Tässä voit jatkaa keskustelua illan aiheesta. Miksi suomenkieliset ja ruotsinkieliset nuoret eivät mahdu samaan kouluun, vaikka harrastuksissa tehdään jatkuvasti yhteistyötä? Mikä on Pietarsaaren nuorten tila? Onko nuorilla tarpeeksi harrastusmahdollisuuksia? Voiko nuori saada apua ongelmiinsa? Monet kysymykset askarruttivat illan vieraita.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onhan se kuitenkin niin, että nuorilla on ihan tarpeeksi tekemistä täällä! Sähly, futis, musaopisto, harrastustilat, kahvilat, reenikämpät, seurakunnat.. Mitä purnataan lisää?

Anonyymi kirjoitti...

kaikki tietää, kielipolitiika määrää! rkp, ei yhteistä, tämähän on sama jossain espoossa, helsingissä, kauniaisissa, pietarsaaren lisäksi. ja rkp:npoliitikot valvoo eli vanhemmat valvoo, ei nuorisovaltuuskunnat!!

Anonyymi kirjoitti...

Kielipolitiikka sekottaa koko kaupungin kehitystä. Koulukuviot jää aina alakynteen ja siinä pohjalla on suomenkieliset. Eiköhä koululaiset viihtyis samoissa tiloissa ihan hyvin. Ruotsinkieliset päättäjät pelkää suomenkielisten ylivaltaa kaupungissa ja siihen vääntöön se terve kehitysenergia sit meneekin.

Anonyymi kirjoitti...

Omasta mielestäni lukioiden yhdistäminen olisi todella hyvä idea. Olisi mahtavaa suorittaa sekä oman lukion kursseja, että gymnasiumin. Kielitaitokin paranisi.
Lukioaikanani suoritinkin yhden kurssin gymnasiumilla, ja olin todella tyytyväinen, mutta kurssi jäikin vain yhteen, koska matka lukiosta toiseen ei käynytkään yhtä helposti. Olisi myös hienoa järjestää lukioiden yhteisiä tapahtumia sekä juhlia.

Anonyymi kirjoitti...

Pietarsaaressa onnistuu näköjään tuo koulun myyntikin kätevästi.
PS:ssä oli tänään juttu (7.5.2008) siitä kun "kauppis" myytiin paikallisille yrityksille
tasarahalla. Tais olla hinta kohillaan, kun ei julkista tarjouskilpailuakaan tarvittu.
Ettei nyt vaan olis yhteistä hyvää siirtynyt omiin taskuihin "vahingossa"... no lehtijutun mukaan Optima osallistuu vielä tuleviin remppoihinkin...rahaa siis on.

Anonyymi kirjoitti...

Onko ne nyt sitten ruotsinkieliset vai suomenkieliset, jotka pelkää toistensa ylivaltaa? Voiko olla, että perimmäinen vika esimerkiksi koulukysymyksessä onkin vain saamattomuus?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Ville on oikeassa, sellainen on koulu kuin on oppilaat ja opettajat eikä sillä kielellä ole väliä. Kun tekee kovasti töitä jonkun asian eteen, niin kyllä se sitten onnistuu.